dissabte, 18 de setembre del 2010

Xilens,ja l'hem Funat.

A vegades surt una mare a la televisió fotent uns crits desesperats a causa d'alguna desgràcia.Alguna cosa grossa li deu haver passat.Tot aquest dolor, si ha sigut causat per algú de forma voluntària (bé matant a algun familiar seu o ferint-lo greument) s'espera que sigui castigat.Què passa si no es castiga a aquesta persona, causant de tant dolor, si realment és culpable?

Doncs que el dolor viu una metamorfosis preciosa i geladora.El caparró de la mare o el pare fan una desconnexió del sistema central,premen el botó per obrir les comportes del bidonet del dolor i el deriven per diversos conductes fins a uns bidons molt més grans que s'omplen fins d'alt encara que el líquid que venia del bidonet del dolor era poc,són els bidons de la ràbia. I ja l'hem armada.
Amb aquesta ràbia es poden fer dues cosetes, emmagatzemar-la i guardar-se'la per un mateix o bé mostrar-la en qualsevol de les seves expressions (opcions a triar pel rabiós en qüestió).

Aquest estiu vaig conèixer per aquests mons de déu a una noia catalana-xilena (preciosa barreja) i xerrant,xerrant em vaig adonar que jo sabia poques coses sobre Xile. Però una de les coses que si coneixia i que crec que a molta gent li sona és Pinochet.Dictadura,injustícies,morts...ja ho sabem.Això em va recordar un reportatge que va fer el programa 30 minuts sobre Les Funes.
Les Funes estan formades pels familiars de torturats i consisteixen a visitar els torturadors i criminals de la dictadura a les seves cases i treballs actuals (on gaudeixen d'una vida normal) fent molt soroll,repartint pamflets i explicant a tots els veïns que és el que va fer aquesta persona als xilens i fent-los notar que potser tenen un assassí de veí.


Les cares que posen els torturadors enxampats per sorpresa als seus llocs de treball no tenen preu, són realment esfereïdores.Són cares que confirmen l'horror dels crims que van cometre.No n'hi ha cap que posi cara de no saber de que va la cosa.Són judicis paral·lels no legals (tampoc il·legals) però això implica injusts?

"Si no hay justícia.Hay Funa"
No us perdeu aquest video,si més no els primers minuts.http://www.youtube.com/watch?v=cD5zX4SA8AY

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada