divendres, 7 de febrer del 2014

A380

Després de 8 mesos tancat a la biblioteca ja tocava una mica de moviment, dinars amb la família, visitar amics, intercanviar primeres impressions post-examen i celebrar que comencem a treballar d'aquí 4 mesos, que això ja és un premi.
I quan tot ha quedat enllestit a Barcelona, a fer les maletes i a marxar ben lluny, aquest cop Sud Àfrica.
Just ara acabo d'arribar i la veritat és que la companyia Emirates és un altre nivell.

S'inaugurava la ruta Barcelona-Dubai amb l'A380, un avió gegant de dos pisos que té fins i tot hidromassatge...un escàndol. Com a rebuda inaugural podíem demanar de tot a bord (excepte xampany que va car) molt bon menjar, serveis tecnològics excel.lents i wifi, petits detalls que fan que les 6 hores de vol passin a gust. Això si, per primer cop volava a Dubai i això suposa descobrir l'existència d'embussos aeris, que no pensava que existissin. Un cop allà, un aeroport espectacular i arrancada de nou amb un Boeing 777 i ara si vaig poder contemplar tot Dubai i el seu hotel estrella Burj Khalifa il.luminat a mitja nit.

L'arribada a Cape Town perfecte, un taxista esperant-me amb un cartellet Mr.Prat. I just després de començar a parlar amb ell (m'ha dit que es deia Fish) ja he pogut notar la textura,rugositats i matisos d'Àfrica. Sóc un total inexpert en política africana però el que m'explicava era tant clar que no calia ni pensar. Als 25 anys va fugir de Etiopia per haver protestat contra el govern (va tenir sort diu, perquè 14 estudiants van morir) i ara s'ha casat amb una sud africana i ja fa 17 anys que viu aquí.
M'ha ensenyat els llocs on no haig d'anar i m'ha deixat embadalit amb el coneixement profund sobre el FC Barcelona, passant per Romario fins a Messi. Una explicació ràpida de les 11 llengües oficials del país i la seva capacitat innata com la de tots els africans,segons diu, per distingir les ètnies de dins d'un mateix país (i estem parlant de més de 50 ètnies pel cap baix).

1 comentari:

  1. Embussos aeris? Déu ni do! Jajajaja
    Aprèn molt per allà, sobretot dels taxistes! Són homes d cultura ;)

    ResponElimina