divendres, 14 de febrer del 2014

Feeling the vibe: Africa

Aquests dies comença a fer més calor i la gent omple els carrers. Aquesta ciutat està molt viva, em recorda  a Barcelona. El mar, tot ple de gent arreu, carrers atapeïts d'arbres, mercats a l'aire lliure i una muntanya que envolta la ciutat (que no es diu Collserola però ho podria ser). L'única diferència és que si vas sol pel carrer entre 5 i 10 persones per dia et pararan per demanar diners.

El carrer principal és preciós (Long Street) ple de hostels, bars, restaurants, discoteques, botigues, soroll de gent amunt i avall (ara mateix sóc a prop de Long Street i un grup de joves africans s'ha posat a cantar al mig del carrer i ja porten mitja hora cantant a fons).Si segueixes cap al peu de la muntanya trobes un carrer més residencial amb bars i restaurants de més nivell però sobretot un carrer més silenciós. És una ciutat on hi podria viure. Dins el meu ranking particular hi posaria primer Istanbul i després Cape Town.

Una altra característica d'aquesta ciutat és el desordre. L'altre dia agafant un mini-bus el conductor no parava de cridar per la finestra que anava cap a Camps Bay i la gent li responia des de la vorera cridant i ell parava. Evidentment no hi havia cap tipus de senyalització per bus ni res semblant. La gent creua els carrers per tot arreu però és sorprenent que els conductors tampoc s'escandalitzin, aquí tot va lent. Demanes un cafè i estan mitja hora xerrant, demanes una cervesa i el mateix,el menjar igual, tot molt lent. Però pel que sembla Cape Town és on més ràpid van de Sud Àfrica, principalment per la influència europea.

I parlant de les meves excursions, ahir vaig pujar un cim al costat de la ciutat (Lion's Head), 3 hores de caminar i escalar  però va valdre la pena per la companyia (mig brasil i algun turc) i sobretot pels paisatges. A la dreta una posta de sol increïble, davant la Table Mountain coberta per una espesa capa de núvols que feia com un barret a la muntanya i a l'esquerra una ciutat que poc a poc s'anava il.luminant i que dibuixava amb claredat els seus límits. Cape Town és gegant i molt bónica quan es fa de nit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada